Desery · Przepisy wegańskie · Śniadania

2 pomysły na wegańską jaglankę

Dużo osób wie, że jestem ogromną fanką kaszy jaglanej – nawet nie ze względu na jej prozdrowotne działanie, ale bardziej dlatego, że można przyrządzić z niej dosłownie wszystko – od ciast, przez wytrawne i słodkie kremy, skończywszy na wszelkich tartach.

Dziś chciałabym się z Wami podzielić dwoma pomysłami na śniadanie w 15 minut 🙂

Jaglanka truskawkowa

Składniki:

  • 1 woreczek kaszy jaglanej
  • Garść truskawek
  • 3 łyżki jagieł ekspandowanych
  • Garść malin

Przygotowanie:

  1. Kaszę ugotuj do miękkości.
  2. Zmiksuj z truskawkami.
  3. Podaj z jagłami i malinami.

Jaglanka lawendowa

Składniki:

  • 1 woreczek kaszy jaglanej
  • 200 ml mleka kokosowego
  • 2 łyżeczki marmolady borówkowej
  • Garść świeżej lawendy
  • 1 łyżka płatków kokosowych

Przygotowanie:

  1. Kaszę ugotuj do miękkości.
  2. Zmiksuj z mlekiem kokosowym i marmoladą.
  3. Podaj z płatkami kokosowymi i lawendą.
Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

w

Connecting to %s