Desery · Dla dzieci · Pozostałe przepisy

Sernik bananowy – bez cukru i bez glutenu!

33329548_10216321589862521_4583372537450201088_n.jpg

Lekki sernik na orzechowym spodzie – słodycz pochodzi tylko z bananów 🙂 Bardzo prosty w przygotowaniu – potrzebujesz tylko 4 składników!

Ilość porcji: 8
Czas przygotowania: 10 minut + 50 minut pieczenia
Ilość kcal w 1 porcji: 153

Składniki:

  • 250 g ricotty
  • 2 jajka
  • 2 banany
  • 4 łyżki orzechów włoskich

Przygotowanie:

  1. Orzechy zmiel, a następnie wyłóż nimi dno tortownicy.
  2. Ricottę zmiksuj z bananami oraz z żółtkami.
  3. Białka ubij na pianę, wymieszaj delikatnie z pozostałą masą.
  4. Masę przelej do tortownicy.
  5. Piecz ok. 50 minut w 180 stopniach.

sernikbanan

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

w

Connecting to %s