Przepisy wegańskie · Zupy

Prosto z grilla: zupa krem z pieczarek i czerwonej papryki oraz szparagi w migdałach

31793551_10216164607098050_5314365160796717056_n.jpg

Składniki:

Zupa krem z pieczarek i czerwonej papryki:

  • 1 czerwona papryka
  • 250 g pieczarek
  • 2 szklanki bulionu warzywnego lub wody
  • szczypta słodkiej wędzonej papryki
  • szczypta rozmarynu
  • szczypta suszonego czosnku
  • szczypta suszonej cebuli
  • sól do smaku
  • 2 łyżki oleju rzepakowego lub oliwy z oliwek

Szparagi w migdałach:

  • 1 pęczek zielonych szparagów
  • szczypta słodkiej wędzonej papryki
  • szczypta rozmarynu
  • szczypta suszonego czosnku
  • szczypta suszonej cebuli
  • sól do smaku
  • 2 łyżki oleju rzepakowego lub oliwy z oliwek
  • 1 łyżka płatków migdałów

31531752_10216164607538061_7647753697950171136_n.jpg

Przygotowanie:

  1. Warzywa pokrój w mniejsze cząstki.
  2. Skrop olejem lub oliwą i posyp przyprawami. Szparagi dodatkowo posyp płatkami migdałów.
  3. Grilluj przez ok. 20 minut.
  4. Zagotuj bulion, następnie dorzuć do niego paprykę i pieczarki. Zmiksuj na krem, dopraw do smaku.
Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Connecting to %s