Dania główne · Dla dzieci · Pozostałe przepisy

Proste leczo z szynką hiszpańską i pieczarkami

Prosta potrawa jednogarnkowa urozmaicona dodatkiem szynki hiszpańskiej. Możecie też użyć szynki parmeńskiej (Prosciutto) 🙂

28278359_10215517029909025_1250116366_o.jpg

Ilość porcji: 4
Czas przygotowania: 40 minut
1 porcja to 223 kcal.

Składniki:

  • 4 łyżki oleju
  • 1 czerwona cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 bakłażan
  • 1 cukinia
  • 1 puszka pomidorów krojonych
  • 4 pieczarki
  • 2 duże czerwone papryki
  • 100 szynki hiszpańskiej pokrojonej w paseczki/kostkę
  • Przyprawy: 4 łyżeczki słodkiej papryki, 1 łyżeczka ostrej papryki, 1 łyżeczka rozmarynu, 1 łyżeczka oregano, 1 łyżeczka bazylii, sól do smaku

28312402_10215517029709020_2087967502_o.jpg

Przygotowanie:

  1. Cebulę i czosnek pokrój i zeszklij na oleju. Dodaj szynkę i smaż przez chwilę.
  2. Dodaj pokrojone warzywa, zalej je pomidorami i dodaj przyprawy.
  3. Duś przez około 30 minut, mieszając od czasu do czasu.

leczo

28310334_10215517029629018_924565962_o.jpg

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Connecting to %s