Desery · Dla dzieci · Pozostałe przepisy

Różane babeczki z ricotty z kremem z białej czekolady

23224474_10214578818614329_1162502955_o

Niesamowite połączenie róży z białą czekoladą sprawi, że te babeczki staną się jednymi z Waszych ulubionych! 🙂

Uwaga – dzięki dodatkowi ricotty są bardzo sycące, jedna babeczka może więc być doskonałą przekąską 🙂

23231786_10214578816014264_2101856277_n

Składniki:

  • 500 g ricotty
  • 250 g mąki
  • 1 jajko
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 4 łyżki konfitury z płatków róży
  • 2 tabliczki białej czekolady

23269721_10214578818974338_989233413_o

Przygotowanie:

  1. Konfiturę zmiksuj z 250 g ricotty i jajkiem. Dodaj mąkę i proszek do pieczenia, dokładnie wymieszaj.
  2. Przełóż masę do foremek i piecz w 180 stopniach przez około 20 minut.
  3. Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej, przestudź i wymieszaj z pozostałą ricottą.
  4. Kiedy babeczki wystygną, udekoruj je kremem.

Przepis wystarcza na 12 babeczek. 1 babeczka to 260 kcal – bez kremu tylko 137 kcal 🙂

babeczki

23261839_10214578816574278_1055451335_o

 

 

 

 

 

 

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s