Dla dzieci · Przepisy wegańskie · Zupy

Błyskawiczna zupa-krem z pomarańczowych warzyw

22312274_10214352166268162_1551547940_oNie wiem jak Wam, ale mnie się często zdarza, nie nie mam czasu na ugotowanie obiadu. Krótkie przerwy między zajęciami czy późne powroty do domu zmuszają mnie do przyrządzania posiłków w 15-20 minut. Ugotowanie tej zupy nie zajmie Wam więcej niż 20 minut 🙂

Składniki:

  • 1 garść suszonej włoszczyzny
  • 1 garść pestek dyni
  • szczypta natki pietruszki
  • 1 marchew
  • 1 korzeń pietruszki
  • kawałek selera
  • 1/2 żółtej papryki
  • 150 g dyni hokkaido

22344018_10214352165148134_1025908127_o.jpg

Przygotowanie:

  1. Do garnka nalej około 500 ml wody, dorzuć suszoną włoszczyznę i zagotuj.
  2. W tym czasie umyj warzywa i pokrój je w kostkę. Wrzuć do wrzątku.
  3. Gotuj do miękkości około 15 minut, od czasu do czasu mieszając.
  4. Zblenduj, dopraw do smaku solą i pieprzem.
  5. Posyp pietruszką i pestkami dyni.

1 porcja tej bardzo sycącej zupy to 500 ml i tylko 200 kcal 🙂

zupa.PNG.jpg

22368827_10214352164908128_1893218389_o.jpg

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s