Dania główne · Pozostałe przepisy

Sezonowy makaron gryczany z pesto i bobem

Sezonowych przepisów ciąg dalszy. Tym razem w roli głównej bób, który idealnie komponuje się z bazyliowym pesto i koperkiem. Do tego jest bardzo proste w wykonaniu!

Screenshot_2017-07-03-16-59-12-1.png

Składniki: (na 1 porcję)

  • makaron gryczany 70 g
  • pesto z bazylii 1 łyżka (można zrobić samemu lub kupić dobrej jakości gotowe pesto)
  • bób 100 g
  • koperek
  • orzechy nerkowca 15 g

Sposób przygotowania:

  1.  Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu.
  2. Bób ugotować w osolonej wodzie, obrać z łupinek.
  3. Na patelni przygrzać pesto, wymieszać razem z makaronem, bobem i orzechami. Posypać koperkiem.

Całość ma niecałe 500 kcal, więc jest idealną propozycją na szybki, letni obiad.

2017-07-03

Lubicie bób? Wykorzystujecie go do przepisów? Czy jednak wolicie tradycyjnie jeść go solo?

 

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s