Desery · Przepisy wegańskie

Deser czekoladowo-bananowy z masłem orzechowym

Dziś kolejny wege poniedziałek, a w nim przepis na szybki deser czekoladowo-bananowo-orzechowy. Do zrobienia w 20 minut, z czego 15 to czas gotowania kaszy!

18386591_1335148936532770_1898093855_n

Składniki: (na 4 porcje)

  • 100 g kaszy jaglanej
  • ok. pół szklanki mleka (zwykłe lub roślinne, u nas ryżowe)
  • 2 banany
  • 2 łyżki kakao
  • łyżka ksylitolu
  • 2 łyżki masła orzechowego 100 %

Sposób przygotowania:

  1. Ugotować kaszę jaglaną. Podzielić na 2 części.
  2. Jedną część zmiksować z bananem i masłem orzechowym, dodając trochę mleka, do uzyskania gładkiej konsystencji.
  3. Drugą zmiksować z kakao, ksylitolem i resztą mleka.
  4. Warstwowo ułożyć w szklance lub pucharku, można udekorować bananem lub innymi owocami.

deser jagglany

Smacznego!

2017-05-08

Jedna porcja ma nieco ponad 250 kcal, 6,8 g białka, 7,6 g tłuszczu i 38,7 g węglowodanów.

Reklamy

10 thoughts on “Deser czekoladowo-bananowy z masłem orzechowym

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s