Dania główne · Pozostałe przepisy

Makaron z cukinią i serkiem mascarpone

Makaron to zawsze dobra opcja na obiad! Dzisiaj mamy dla Was wersję z cukinią i serkiem mascarpone – prosto i szybko 🙂 To kolejny przepis z książki dr Marka Bardadyna „Dietetyczne przepisy”.

received_10212841534223305

Składniki: (na 2 porcje)

  • 120 g dowolnego makaronu
  • 1mała cukinia
  • 1/2 pora
  • 2 łyżki mascarpone
  • 1 żółtko
  • 1 łyżka oleju
  • Sól, pieprz

Przygotowanie:

  1. Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu.
  2. Cukinię umyj, pokrój w plasterki. Pora pokrój w półplasterki.
  3. Na oleju podsmaż pora, dodaj cukinię i chwilę smaż.
  4. Serek mascarpone rozmieszaj dokładnie z żółtkiem. Dodaj na patelnię. Przypraw solą i pieprzem, mieszaj aż powstanie jednolity sos.
  5.  Możesz podać osobno lub wymieszać razem na patelni.

received_10212841534423310

Jedna porcja to tylko 396 kcal, 10,7 g białka, 18,3g tłuszczu i 45 g węglowodanów.

Smacznego!

Reklamy

One thought on “Makaron z cukinią i serkiem mascarpone

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s