Dla dzieci · Pozostałe przepisy · Śniadania

Błyskawiczne racuchy bananowe

Dziś szybki przepis śniadaniowy na słodko. Prosty, do zrobienia w kilka minut – idealnie nada się na zabiegane poranki 🙂

IMG_20170426_160417_544

Przepis pochodzi z książki „Dietetyczne przepisy” dr Marka Berdadyna, którą możecie  zakupić tutaj: https://www.rebis.com.pl/pl/book-dietetyczne-przepisy-marek-bardadyn,HCHB07898.html

Składniki: (na 2 porcje)

  • 2 duże dojrzałe banany
  • 1 jajko
  • 2 łyżki mąki pełnoziarnistej
  • 1 łyżka oleju kokosowego lub oliwy + 1 łyżeczka do smażenia
  • szczypta soli i proszku do pieczenia

Sposób przygotowania:

  1. Zmiksuj razem: banany, jajko, mąkę, olej, sól i proszek do pieczenia.
  2. Na patelni rozgrzej olej i smaż małe racuchy, po kilka minut z każdej strony.
  3. Podawaj z dodatkami: u nas borówki i jogurt naturalny 🙂

Wartość odżywcza jednej porcji: 322 kcal, 7,3 g białka, 12,2 g tłuszczu, 45,1 g węglowodanów.

Screenshot_2017-04-26-15-54-43-1.png

Smacznego!

Reklamy

One thought on “Błyskawiczne racuchy bananowe

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s