Przepisy wegańskie · Uncategorized · Śniadania

Wege poniedziałki: pasta jajeczna bez jajka

WEGEJak już wspominałyśmy, tydzień temu miałyśmy przyjemność nauczyć się między innymi kilku genialnych wegańskich przepisów. Dzisiaj chcemy się z Wami podzielić jednym z nich. Pasta jajeczna bez jajka, za to z tofu. Charakterystyczny jajeczny smak nadaje jej czarna sól oraz płatki drożdżowe.

SKŁADNIKI:

  • 2 opakowania naturalnego tofu (2 x 250 g)
  • 2 łyżeczki czarnej soli
  • 3 łyżeczki musztardy
  • 2 łyżeczki płatków drożdżowych
  • 1 łyżeczka miodu
  • szczypta pieprzu
  • 1-2 łyżeczki kurkumy
  • pęczek szczypiorku

PRZYGOTOWANIE:

Wszystkie składniki oprócz szczypiorku zblendować. Szczypiorek pokroić i wymieszać z pastą.

W całości pasty znajduje się:

tofupasta

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s